BROADWAY NA VELESAJMU

Sudjelujte u otvorenoj probi mjuzikla 'Crna kuća'

03.01.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Svi zainteresirani posjetitelji imat će prilike provjeriti kako teku pripreme za 'Crnu kuću - mjuzikl u boji', iz radionice uspješnice 'Footloose', tijekom otvorene probe koja će se održati na zagrebačkom Velesajmu, u petak, 4. siječnja s početkom u 11,30 sati. U 20 minuta predstavljanja po uzoru na brodvejske izvedbe, cijela ekipa izvest će tri glavna broja mjuzikla

Uz cijelu postavu mjuzikla, predstavljanju će nazočiti i autor priče Ladislav Prežigalo, autor glazbe Darko Hajsek, koreograf Igor Barberić i dramaturg Igor Weidlich.

Projekt je realiziran u nezavisnoj produkciji B Glad Produkcije, tima koji je u Hrvatskoj postavio prvi u potpunosti privatno producirani broadwayski spektakl 'Footloose'.

'Crna kuća – mjuzikl u boji'
je glazbeno-scenski spektakl čija je radnja temeljena na staroj zagrebačkoj legendi, a smještena je na Kaptol 16. stoljeća, u vrijeme žestokih borbi protiv Turaka i nesuglasica sa susjednim Gričem. Ljubavna priča, potraga za dobrim biskupom Stjepanom, spletke biskupa Hudog te paljenje posljednjih lomača za vještice, nagovještaju zanimljiv kazališni doživljaj.

Specifičnost ovog mjuzikla jest ta da se postavlja na način na koji se to radi na Broadwayu, kroz radionice u kojima autori 'bruse' tekst, dramaturgiju, koreografije i glazbu, a sve kako bi se na koncu komunikacijom s prvom publikom na otvorenim probama, došlo do glazbeno-scenskog hita koji mami uzdahe u svakom trenutku.

Tako je 'Crna kuća - mjuzikl u boji' prvi originalni hrvatski mjuzikl napravljen na način na koji se rade spektakli diljem svijeta, a radionicom se već predstavio u lipnju te je u toj fazi okupio neka poznata imena, među kojima je i Mila Elegović