a SVIRALI SU HDZ-OVCI...

Što se to događa u varaždinskom HNK? U moru nepravilnosti na koje je naišla interna revizija grada, izdvajamo kako su organizirali humanitarni koncert na štetu vlastitog proračuna

02.11.2021 u 16:20

Bionic
Reading

Portal teatar.hr posljednjih dana bavi se analizom izvješća gradske revizije poslovanja HNK u Varaždinu

U mnoštvu problema što ih je u poslovanju tog kazališta od 2019. do 2020. godine otkrila najnovija interna revizija Grada - a o kojima je isti portal izvjestio OVDJE i OVDJE - prenosimo i treći dio njihove analize izvješća koji se bavi tvrdnjom revizora da je kazalište na vlastitu štetu organiziralo programe koji nisu bili ni u njegovom, ni u interesu osnivača. Portal teatar.hr piše kako su revizorima naročito problematična dva događaja s ozbiljnim političkim konotacijama: Svečani bal Varaždinske županije i koncert HDZ-ove Zajednice žena 'Katarina Zrinski'. Kazalište je u oba slučaja na organizaciju i produkciju događanja potrošilo nemale iznose, čime je izravno oštetilo svoj proračun. Posebno je interesantan slučaj koncerta HDZ-ove Zajednice žena 'Katarina Zrinski', piše teatar.hr, dodajući kako je, zapravo, tu bila riječ o stranačkoj zabavi koja je glumila humanitarni koncert (kazalište je na produkciju tog događanja potrošilo 44,593.90 kn).

Čitav treći dio njihove analize izvješća gradske revizije poslovanja HNK u Varaždinu možete besplatno pročitati na ovoj poveznici.

Sa svim navedenim već je danima upoznat DORH, donosi također teatar.hr, dok vlastiti nadzor istovremeno provodi i Ministarstvo kulture.