PESNIČENJE U MOČVARI

Spremni ste za trening aktivne poezije?

11.04.2013 u 12:28

Bionic
Reading

U sklopu 14. rođendana zagrebačkog kluba Močvara, kao gosti iz Srbije nastupit će aktualni pjesnici i pjesnikinje, performeri i kantautori koje program nazvan 'Pesničenje' promovira kao autore i autorice koji pišu i izvode izvan ustaljenih, afirmiranih poetskih krugova

Neki od gostiju iz Srbije bit će: Đorđe Ilić (Činč), Danica Pavlović (Pro Femina), Aleksandar Nikolić (Beopolis), Bojan Savić Ostojić, Ružica Dević. Njima će se pridružiti i slemeri, pjesnikinje i glazbenici iz Hrvatske: Dijana Ćurković, Dino Škare MC Tremens Seine, Miki Solus, Asja Bakić, Dean Indžić, Radost...

'Pesničenje' je trening aktivne poezije, nastao kao inicijativa grupe Škart 2008. kao pokušaj da se poezija približi publici jednim otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni: pjesnicama i pjesnicima, novima i davnima, početnicima i slavnima, miljenicama i odmetnicima, divljakušama i prijestupnicima, osjetljivim i prevrtljivim, svadljivim i gadljivim, vrijednicama i posustalim, ali svakako neodustalim!

Pesničenje se sastoji od mjesečnih festivala poezije, kao i drugih pjesničkih, izvođačkih i edukativnih inicijativa i poetskih provokacija, kao i izdavačke aktivnosti, a sve u cilju stvaranja i isprobavanja nove i drugačije forme dijaloga između različitih kultura, socijalnih grupa i individua. Već petu godinu za redom, Pesničenje služi kao medij za promociju novih aktera poetske, umjetničke i kantautorske scene', stoji u najavi događanja.

Ulaz je besplatan, a posjetitelji će moći tijekom večeri dobiti neko od štampanih izdanja u ediciji 'Pesničenja'. Također, pored najavljenih sudionika i sudionica, svi koji će željeti javno čitati svoju poeziju, mogu to slobodno učiniti kao pjesnici namjernici prijavom na licu mjesta.

Neke od nastupa možete pogledati ovdje