OD 14. SRPNJA DO 14. KOLOVOZA

Splitsko ljeto

14.05.2009 u 13:23

Bionic
Reading

Splitsko ljeto redovito se održava od 1954. godine, a posebno mjesto u njegovu programu zauzimaju operne produkcije

Tradicionalni ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe odvija se u ambijentalnim prostorima grada Splita - u povijesnoj jezgri grada i izvan nje. Festival, uz vlastitu produkciju HNK Split, ugošćuje brojne glazbene, scenske i plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva. Najboljim predstavama u glazbi i drami dodjeljuje se nagrada Judita dnevnog lista Slobodna Dalmacija.

Glazbeni program 55. splitskog ljeta ove godine postaje dijelom međunarodnog festivala 'Europsko glazbeno ljeto' koji okuplja partnere iz četiriju zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije i Češke, a sufinancira ga Europska zajednica. Cilj je festivala razmjena visoko kvalitetnih glazbenih programa kako bi se publika različitih zemalja upoznala sa kulturnim naslijeđem raznih dijelova Europe. Koncerti će se izvoditi u povijesnim prostorima. Kao dio razmjene, u Italiji , Češkoj i Sloveniji nastupit će i hrvatski umjetnici.

Sudjelovanjem u međunarodnom kulturnom projektu 'Europsko glazbeno ljeto' festival Splitsko ljeto uključio se u programe Europske zajednice koji potiču kulturnu suradnju među zemljama zajednice i u skladu je sa Memorandumom o razumijevanju između Republike Hrvatske i Europske zajednice o sudjelovanju Republike Hrvatske u programu Kultura (od 2007. do 2013. godine) potpisanim u Europskoj komisiji u Bruxellesu 2007. godine.

Više o festivalu saznajte na www.splitsko-ljeto.hr.