za doprinos filmu

Slavni Oliver Stone doputovao u BiH primiti Počasno srce Sarajeva

13.08.2017 u 18:48

Bionic
Reading

Proslavljeni američki redatelj i scenarist Oliver Stone doputovao je u Sarajevo gdje će narednih dana biti gost filmskog festivala (SFF), koji traje do 18. kolovoza. Na svečanosti 13. kolovoza primit će Počasno srce Sarajeva za ukupni doprinos filmskoj umjetnosti, a u idućem tjednu publika će moći vidjeti neka od njegovih najznačajnijih ostvarenja poput Oscarom ovjenčanog 'Voda smrti', ali i najnovijeg četverodijelnog serijala 'Razgovori s Putinom'

Ovo mu je prvi dolazak u Bosnu i Hercegovinu. U Hrvatskoj je bio 2013., kad je na zagrebačkom Subversive Film Festivalu primio nagradu za životno djelo.

U jednom od intervjua televizijskoj mreži Al Jazeera tada je istaknuo kako misli da je Tito 'velika povijesna ličnost'.

''Treći put', odnosno neutralnost između Istoka i Zapada, kakvu je u geopolitičkom smislu izabrano pokojni doživotni predsjednik komunističke Jugoslavije, bila je važno postignuće koju SAD nisu prepoznale na pravi način', rekao je Stone Al Jazeeri.

U Sarajevu bi redatelj filmova 'JFK', 'Rođen 4.srpnja',  'Nixon' te'Wall Street' trebao sudjelovati u radionicama s filmskim profesionalcima uključenim u različite programe ovogodišnjeg SFF-a.

Dodjelu Počasnog srca Sarajeva Oliveru Stoneu 13. kolovoza u 20.30 sati pratite uživo na Facebooku SFF-a.