ANIMIRANA ČAROLIJA

'Simulacra' proglašena najboljim filmom

01.12.2014 u 10:06

  • +6

Simulacra

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bonobostudio

Bionic
Reading

Animirani film 'Simulacra' Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je čak dva priznanja na 4. Međunarodnom festivalu Brasil Stop Motion koji je održan od 25. do 29. studenog u brazilskom gradu Recifeu

Simulacra je proglašena najboljim filmom u trajanju do deset minuta, a osvojio je i nagradu za najbolju kameru koju potpisuje Ivan Slipčević.

Producentica je filma Vanja Andrijević iz Bonobostudija.

Od ostalih nagrađenih filmova s brazilskog festivala treba spomenuti jednog od najznačajnijih ovogodišnjih filmova, argentinsku stop-animaciju Padre (r. Santiago Bou Grasso) koji je ponio nagrade za film dulji od deset minuta te slovenski film za djecu Koyaa – cvijet u režiji Kolje Sakside.

 


Film Simulacra od svoje premijere u travnju odabran je u natjecateljske programe 31 festivala, a ovo mu je sedma, odnosno osma nagrada.

Podsjetimo, film je prvo nagrađen Oktavijanom za najbolji hrvatski animirani film na Danima hrvatskog filma. Sljedeći festival na kojem se može vidjeti 'Simulacra' – ali i većina nove produkcije i distribucije Bonobostudija – slovenska je Animateka, koja se održava u Ljubljani od 8. do 14. prosinca.

360435, 360298, 360227, 360097