PRIPREMA, POZOR, PR!

Simpozij Mediji na drukčiji način

09.05.2012 u 11:46

Bionic
Reading

Četvrti studentski simpozij 'Mediji na drukčiji način' održan je u četvrtak 3. svibnja povodom Svjetskog dana medija na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u organizaciji Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna i Odjela komunikologije Hrvatskih studija.

Ovogodišnja tema bili su odnosi s javnošću pa je tako simpozij nosio prigodno ime – 'Priprema, pozor, PR!'. Kao i svake godine, potrudili smo se dovesti najbolje od najboljih kako bi pružili priliku studentima da besplatno poslušaju iskusne hrvatske stručnjake.

Simpozij je otvorila Violeta Colić, članica Uprave Digitel komunikacija i PR agencije Premisa, s temom 'Korporacija ili agencija – pitanje je sad?' kojom je željela pomoći studentima da se prepoznaju u jednoj od opcija. Prva studentica koja je izlagala bila je Sandra Gašparić s Hrvatskih studija s temom 'Krizna komunikacija na primjeru Kornatske tragedije'. Uslijedio je Karlo Matić iz agencije Gospodari zabave i poznat po organizaciji TEDx događaja, koji je pričao o neprofitnom sektoru u odnosima s javnošću. Dopodnevni dio simpozija zatvorile su studentice Andriana Samardžić i Ana Sušić s delikatnom temom 'Povjerenje novinara prema proizvodima stručnjaka za odnose s javnošću u korporativnom sektoru'.

Popodnevni dio izlaganja otvorila je Aleksandra Kolarić, stručnjakinja za političku komunikaciju iz Deloittea, s temom 'Komunikacija u politici' ističući greške u komunikaciji na primjeru hrvatskih političara što je itekako zabavilo publiku. Lea Badurina, magistrica komunikologije s Hrvatskih studija, imala je zanimljivo predavanje o izradi komunikacijskog plana hrvatskog turizma za kinesko tržište, a simpozij je zatvorio jedan od trenutno najpopularnijih stručnjaka za odnose s javnošću, Ranko Vučinić. Njegova tema bila je 'All in one – hokej kao sportski Disneyland!' o svima poznatom iznenadnom uspjehu hokejaškog kluba Medveščak.

Kao i svake godine, u sklopu simpozija održan je natječaj za najbolji studentski esej, fotografiju i likovni uradak. Najbolji esej na temu 'Sve što činim je PR – Suze po Bernaysu' napisala je studentica Lucija Curavić. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je Tomo Kalašnikov s fotografijom pod imenom 'Marketing albanian style', a najbolji likovni uradak napravila je Kristina Sitta pod imenom 'Effect a change'. Nagrađene fotografije izložene su u predvorju knjižnice Hrvatskih studija, a najbolji esej, fotografija i likovni uradak bit će objavljeni i u studentskom časopisu Oprez!. Studenti su nagrađeni brojnim poklonima naših sponzora: AGM, Školska knjiga, Koestlin, City Center, HUOJ, Studio Hrg, kojima se od srca zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se i Upravi Hrvatskih studija koja je omogućila organizaciju simpozija, Odjelu komunikologije na svesrdnoj pomoći te svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli.

Članove organizacijskog odbora činili su Bogdan Blotnej, Sandra Gašparić, Jasmina Černeka, Matea Lay, Perica Štefan, Duška Burić i Magdalena Linde.