SARAJEVO FILM FESTIVAL

Severina i Stipe Mesić na premijeri 'Orkestra'

17.06.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Dugo očekivani film 'Orkestar' redatelja Pjera Žalice, koji će doživjeti svjetsku premijeru u okviru programa Open Air Sarajevo Film Festivala u subotu, 23. srpnja, budi veliki interes javnosti u regiji

Druga noć 17. izdanja Sarajevo Film Festivala, sada je već sasvim izvjesno, proći će uz prisutnost brojnih uglednih javnih ličnosti iz bivše Jugoslavije.

Posebno za ovu prigodu svoj dolazak potvrdili su bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić, umjetnik Braco Dimitrijević, filmaši Branko Đurić i Bogdan Diklić te neki od najznačajnijih glazbenika s prostora bivše Jugoslavije poput Elvisa J. Kurtovića, Bajage, Magnifica i Severine, ali i ugledni privrednici kao što je Emil Tedeschi, ali i mnogi drugi brojni akteri filma.

Film Orkestar svojevrstan je dokument o fascinantnoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe Plavi orkestar, svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživjela promjenu sistema vrijednosti, ali je ostala odana samoj sebi. Film o optimizmu, snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i glazbi.

U filmu sudjeluje više od stotinu osoba značajnih za naše vrijeme i kontekst filma, među kojima su brojni glazbenici, političari, umjetnici, novinari, kao svjedoci jednog vremena, ali i mnogi nepoznati ljudi koji najbolje ocrtavaju emotivnu mapu filma.

Scenarij za film potpisuje redatelj Žalica, a koautor projekta je Saša Lošić. Produkciju filma potpisuje Refresh Production. Orkestar je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekim europskim gradovima.