sjajna glumačka postava

Riječki HNK postavlja premijeno mjuzikl 'Evita'

13.01.2020 u 21:05

Bionic
Reading

Riječki HNK Ivana pl. Zajca premijerno će izvesti mjuzikl Timea Ricea i Andrewa LLoyda Webbera 'Evita' u režiji Renate Carole Gatice dva dana zaredom, 15. i 16. siječnja, s dvjema glumačkim postavama, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak

U glavnoj ulozi Eve Peron prve premijerne večeri nastupit će Leonora Surian Popov, a druge Elena Brumini. U ostalim ulogama će se izmjenjivati Fabijan Pavao Medvešek i Strefano Surian, Dario Bercich i Ivan Šimatović, a nastupaju i Marko Fortunato, Ana Majdak i Katja Budimčić.

Dirigent i autor prepjeva na hrvatski jezik je Igor Vlajnić. Koreografi su Tihana Stmrečki i Damian Cortes Alberti, scenograf Dalibor Laginja, a kostimografkinja Sandra Dekanić.

Redateljica Renata Carola Gatica, Argentinka rođenjem, ujedno i ravnateljica Hrvatske drame riječkoga HNK, istaknula je da u ovoj predstavi sudjeluju svi ansambli HNK.

"Nakon velikog uspjeha mjuzikla 'Sunset Boulevard' odlučili smo postaviti još jedan veliki mjuzikl kako bismo pokazali da uspjeh nije bio slučajan. Ponosna sam na produkcijski kapacitet i sve bolju suradnju svih ansambala", istaknula je Gatica.

Intendant Marin Blažević rekao je da iza "Evite" stoji većina tima koji je radio "Sunset Boulevard". Ovo je još ozbiljnija, profesionalnija i kvalitetnija predstava, ustvrdio je.

  • +3
Mjuzikl 'Evita' Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Uz ansamble riječkoga HNK, u predstavi sudjeluju polaznici Riječkog kazališta mladih "Kamov" te Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" i Dječji zbor "Kap".

Mjuzikl "Evita", praizveden u Londonu 1978., priča je o Evi Duarte de Peron, koja se kao popularna glumica vjenčala s Juanom Domingom Peronom 1945., prije nego što je postao argentinski predsjednik. Zauzela je važno mjesto u političkom i društvenom životu boreći se za prava najpotrebitijih i siromašnih te prava žena. Ostala je jedna od najomiljenijih osoba argentinske povijesti. Preminula je 1952.