SJAJAN REZULTAT

Rekordnih 12 tisuća gledatelja na PIF-u

22.09.2014 u 22:15

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 47. međunarodni festival kazališta lutaka - PIF, koji je završio prošli vikend u Zagrebu, privukao je rekordnih 12 tisuća gledatelja, a za čak deset predstava tražila se karta više, izvijestili su organizatori

Rekordni broj gledatelja odnosi se na šesnaest predstava u službenoj konkurenciji, odnosno 20 izvedbi te sedam predstava izvan konkurencije (16 izvedaba), od čega je 3650 gledatelja bilo kazališnim dvoranama.

Gledatelji su ispunili dvorane, među ostalim, na nagrađenim predstavama 'Petruška', 'Deveta ovčica', 'Mali daždevnjak prelazi cestu' te na predstavama 'Bambi', 'Djevojčica sa šibicama', 'Snježna kraljica' Gradskog kazališta lutaka Rijeka, 'Ježić Janček' i 'Princeza i iznošene cipelice' a program se odvijao i na zagrebačkih trgovima, ulicama i u javnim prostorima.

Organizator festivala, Kulturni centar Travno, zadovoljan je velikim porastom gledatelja u odnosu na prošlogodišnje izdanje, kada je programe PIF-a pratilo 7.631 gledatelja, od kojih 2.600 gledatelja u dvoranama.

PIF se održao od 15. do 20. rujna, kada je zatvoren svečanom dodjelom nagrada. Glavnu nagradu 'Milan Čečuk' osvojila je predstava za odrasle 'Saga' njujorške skupine 'Wakka Wakka' i Vizualnog kazališta Nordland.