UMJETNOST I TEHNOLOGIJA

Raspisan natječaj za T-HTnagrada@msu.hr 2013

25.11.2013 u 14:44

Bionic
Reading

MSU i T-Hrvatski Telekom sedmu godinu zaredom objavili su natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom: T-HTnagrada@msu.hr. Natječaj je otvoren do 31. prosinca ove godine

Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave medijskom umjetnošću i novim tehnologijama, ali jednako tako pozivaju se i oni koji rade u tradicionalnim medijima ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

I ove će godine biti dodijeljene četiri otkupne nagrade. Prva u iznosu od 50.000 kuna, druga nagrada u iznosu od 45.000 kuna, a treća u iznosu od 40.000 kuna. Četvrta nagrada - nagrada publike u iznosu od 10.000 kuna - bit će isplaćena umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike.

Glasove prebrojava posebno povjerenstvo poslije zatvaranja izložbe, a ta nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Svi otkupljeni radovi postat će dijelom buduće zbirke T-HT@MSU.

Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske, a uvjet za sudjelovanje na Natječaju jest da su prijavljeni radovi nastali nakon 1. siječnja 2010. godine. Svaki umjetnik može prijaviti samo jedan rad.

Koncept buduće zbirke obuhvaća radove temeljene na novim tehnologijama komunikacije, multimedijskoj proizvodnji slike i zvuka, odnosno s jedne stane medijsku umjetnost, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područje presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. No isto tako, dobrodošli su radovi koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja.

Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2013, a više informacija dostupno je na stranicama MSU-a.