CENTAR ZA ŽENSKE STUDIJE

Raspisan natječaj za studentske radove

22.08.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Centar za ženske studije objavljuje četvrti u nizu natječaj na temu rodne problematike, koji je otvoren od 25. travnja do 1. listopada 2012., a sama Nagrada sastoji se od povelje i novčanog iznosa

Rad koji se prijavljuje za nagradu treba se tematski baviti ženskom odnosno rodnom problematikom, pokazati adekvatno znanje o sadržajima vezanim uz temu, odgovarajućoj metodologiji i poznavanje stručne literature.

Pravo natjecanja za nagradu imaju svi studenti i studentice preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija hrvatskih sveučilišta, svih znanstvenih i umjetničkih područja.

Na natječaj studenti i studentice prijavljuju radove nastale u akademskoj godini 2011/2012. koje su, kao sastavni dio studentskih obveza, pozitivno ocijenili njihovi nastavnici/e odnosno mentori/ce na njihovim matičnim fakultetima.

Za nagradu se prijavljuje znanstveni, stručni ili umjetnički rad koji je nastao u pisanom ili izvedbenom obliku, uključujući seminarski i završni rad. Ako je riječ o radu u izvedbenom obliku, prijava na natječaj mora sadržavati osvrt autora/autorice rada od najmanje pet kartica u pisanom obliku uz dostavljenu prateću dokumentaciju.
Može se prijaviti rad nastao kao rezultat rada jednog/jedne, a najviše tri studenta/studentice, koji nije objavljen ili javno izveden. Prema opsegu, rad koji se prijavljuje za nagradu mora imati najmanje 15 kartica.

Prema odluci Odbora Centra za ženske studije, a na prijedlog Prosudbenog odbora, nagrada koja je predmet ovog natječaja sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

Prijavni obrazac ako i obrazac potvrde može se naći na web stranicama Centra za ženske studije: www.zenstud.hr.