ZA 2017. godinu

Raspisan Javni poziv za poduzetništvo u kulturi

26.04.2017 u 15:02

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za predlaganje programa/projekata poduzetništva u kulturi za 2017. godinu namijenjen poduzetnicima usmjerenim na nova tržišta, za stvaranje novih proizvoda i novih potrošača te novih tehnologija radi uvećavanja vrijednosti, zapošljavanja, rasta i razvoja.

Cilj Programa je jačanje kapaciteta kulturnih/kreativnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturne proizvodnje, navodi Ministarstvo kulture.

Programom se potiču nakladništvo i knjižarstvo, izvedbene umjetnosti i vizualne (likovne) umjetnosti, a odobravaju se za sufinanciranje troškova bruto plaće novozaposlene osobe, nabavu novih tehnologija i promidžbene aktivnosti.

Za provedbu Javnog poziva za predlaganje programa/projekata poduzetništva u kulturi za 2017. godinu u proračunu Ministarstva kulture osigurano je ukupno 2 milijuna kuna, a potpore se odobravaju u visini do 85 posto prihvatljivih troškova predloženog projekta. Najniža pojedinačna potpora iznosi 20 tisuća, a najviša 100 tisuća kuna.

Bespovratna sredstva odobravaju se kao potpore male vrijednosti, a pravo prijave imaju subjekti malog gospodarstva kojima je pretežita – glavna djelatnost, prema Odluci o nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007., određena za područja knjižarstva i nakladništva te izvedbenih i vizualnih (likovnih) umjetnosti.

Javni poziv traje od 25. travnja do 25. svibnja, a objavljen je na mrežnim stranicama Ministarstva kulture.

Ispisane prijavnice, koje se mogu pronaći na adresi www.min-kulture.hr/prijavnice, mogu se uz svu traženu dokumentaciju i s naznakom 'Poduzetništvo u kulturi - prijava' poslati poštom ili predati osobno u pisarnici Ministarstva kulture, Zagreb, Runjaninova 2.