gospodar pozornice

Rade Šerbedžija predstavlja glazbeno-scenski spektakl 'Eto pjesma'

30.09.2023 u 08:02

Bionic
Reading

Legendarni majstor improvizacije i komunikacije Rade Šerbedžija se nakon dvije godine vraća u Lisinski gdje će publici pružiti doživljaj za pamćenje

Proslavljeni glumac svjetskog ugleda uvijek pronalazi nove načine da umjetnost izlazi iz okvira i kalupa i preuzme nove inspirativne oblike i sadržaje, a zagrebački koncert će upravo zato po mnogočemu biti iskustveno nezaboravan, stoji u najavi.

Na koncertu naziva 'Eto pjesma', po istoimenom hitu s posljednjeg albuma 'Ne okreći se, sine', uz Radu će nastupiti njegova kćer i sjajna glumica Lucija Šerbedžija te istaknuti gosti, nagrađivani glazbenici i prijatelji vrhunskog interpretatora, Damir Urban te Vlado Kreslin.

Svestran i darovit umjetnik kakav je, Rade uvijek voli iznenaditi svoju publiku koja i na ovom koncertu može očekivati nove, dosad neobjavljene pjesme. Predstavit će i pjesme s odličnog posljednjeg albuma 'Ne okreći se, sine', a vjerni obožavatelji moći će uživati i u starim hitovima koji su obilježili njegovu veliku karijeru. U Lisinski dolazi nakon koncerta koji će 8. listopada održati u Beču, a turneju nakon Zagreba nastavlja u 3. studenog u Ljubljani.

Kroz više desetljeća glazbene karijere, Rade Šerbedžija je utjecao na regionalnu scenu ostavivši neizbrisiv trag pjesmama te posebnim izvedbama. Potvrda njegovog utjecaja, između brojnih ostalih nagrada, stigla je i 27. rujna ove godine kad je Festival drama i serija (FEDIS) objavio da je Rade Šerbedžija dobitnik njihove specijalne nagrade 'Zlatna antena' za sveukupan doprinos TV produkciji u regiji, a proslavljenog dramskog umjetnika prozvali su najuspješnijim glumcem ovih prostora.

Ako je suditi po prethodnim Šerbedžijinim koncertima, od kojih publika posebno pamti onaj na kojem je kao gost nastupio legendarni Arsen Dedić, koncert 'Eto pjesma' će 17. listopada od 20 sati za sve okupljene u Lisinskom biti nezaboravna glazbeno-scenska avantura za pamćenje.

Šerbedžija je gospodar pozornice, svojim prepoznatljivim šarmom osvojio je srca publika diljem svijeta, a nema bolje prilike da to doživite u Lisinskom i zato ne valja propustiti ovaj koncert. Njegove bogate glazbene performanse pamtimo po snažnim emocijama, interakciji s publikom i sjajnim gostima koje prati neponovljivi Zapadni kolodvor.