PROGRAM USAVRŠAVANJA

Humorna drama Judite Gamulin odabrana za prestižni Midpoint Feature Launch

08.01.2021 u 15:53

Bionic
Reading

Humorna drama 'Ostavi vrata otvorena', debitantski dugometražni igrani film Judite Gamulin i producentice Ree Rajčić iz Eclectice, odabran je za Midpoint Feature Launch, jednogodišnji program usavršavanja.

Radnja filma smještena je u zagrebačku Ikeu, gdje četiri obitelji tijekom jednog dana dolaze u nadi da će preuređenjem doma preurediti svoje živote, no u gužvi i nervozi događa se suprotno.

Midpoint Feature Launch prestižni je edukacijski program namijenjen timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju.

Program počinje u veljači i sastoji se od četiri modula s dvije rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju, ističu u najavi iz HAVC-a koji je podupro film u njegovoj fazi razvoja scenarija, te kasnije i projekta.

Svih devet projekata odabranih za program predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary gdje će najboljem biti dodijeljeno 10 000 eura.