L-FEST U ZAGREBU

Prvi festival koji promiče lezbijsku kulturu

23.11.2010 u 13:36

Bionic
Reading

Zagreb postaje bogatiji za još jedno kulturno događanje - L-FEST, festival za promicanje lezbijske kulture

Tema prvog festivala za promicanje lezbijske kulture, koji se održava od 26. do 28. studenoga, bit će sinergija, odnosno zajedničko djelovanje, pa će u skladu s tim naglasak biti na suradnji lezbijki umjetnica iz zemlje i polaznica raznih radionica. Cilj programa je afirmiranje kreativnog stvaralaštva lezbijki u interesu razvitka demokracije i civilnog društva u Hrvatskoj i regiji.

U sklopu L-festa bit će održana izložba u Galeriji Nova, koncert popularnih uspješnica (26. studenoga) s početkom u 21.30 u kinu Mosor, radionica kreativnog pisanja koju će voditi Mima Simić (27. studenoga) te radionica stripa uz Helenu Janečić (28. studenoga), obje u net klubu Mama.

Posljednjeg dana festivala na programu je i večer (Inter)aktivne književnosti utemeljena na sudjelovanju i interakciji tijekom koje će publika postati autor, i obrnuto. Svi sudionici pozvani su da donesu svoj omiljeni fragment lezbo književnosti i upuste se u raspravu s ostalim sudionicama. Večer književnosti održat će se u klubu Mama s početkom u 19 sati.