NOVI PROJEKT HIT TEATRA

Promocija slikovnice 'Tko je bio Krapinko' - Glumice okupirale Krapinu

09.10.2021 u 15:55

Bionic
Reading

Često čujemo kako su živjeli naši stari, ali rijetko kako su živjeli naši najmlađi? Ovih je dana svjetlo dana ugledala interaktivna slikovnica 'Tko je bio Krapinko?', prva u Hrvatskoj koja je otplovila u prošlost do nalazišta pračovjeka u Krapini, i najmlađe upoznaje s nekadašnjim životom njihovih vršnjaka

Kroz taj svijet na zabavan i edukativan način vodi ih simpatičan dječak Krapinko, a stihovi u rimi i zanimljive pitanja mališane angažiraju da aktivno sudjeluju u istraživanju kako se nekad živjelo.

Interaktivnu slikovnicu 'Tko je bio Krapinko'? koja se temelji na povijesnim faktima, a namijenjena je najmlađoj publici starijoj od tri godine, zajedno su osmislile autorice Matea Elezović-Brdar i Ivana Sertić, a izdana je u produkciji i nakladništvu HIT TEATRA. Ilustracije  su povjerene  akademskom  kiparu i  nagrađivanom  ilustratoru Svenu Klobučaru.

Još vruć iz tiskare 'Krapinko' je u petak svečano promoviran u Muzeju krapinskih neandertalaca u sklopu Dana europske baštine 2021., gdje je izazvao golem interes. Poznatoj glumici i umjetničkoj voditeljici Hit teatra, Matei Elezović-Brdar, koja je prije dva mjeseca postala majka još jednog dječačića, , podršku su pružili brojni prijatelji i kolege iz javnog i kulturnog života, prije svega glumice Ana Vilenica, Ana Gruica, Petra Težak, Tena Jeić Gajski i Petra Cicvarić koje su svoje klince i klinceze dovele da upoznaju Krapinka i prvi kući ponesu svoje potpisane primjerke slikovnice.       

Tko želi razveseliti svoje najmlađe i potaknuti ih na čitanje, ova inovativna slikovnica može se naručiti na https://hit-teatar.hr/krapinko/ , kupiti u suvenirnici Muzeja krapinskih neandertalaca i u Knjižari Vuković&Runjić u zagrebačkoj Teslinoj 16.