UNDERGROUND PROZA

Promocija knjige 26 metara pod zemljom

30.08.2010 u 10:59

Bionic
Reading

Vrgorački pisac i novinar Jure Divić predstavio je svoju novu knjigu 'Rakija za plućne bolesti' na nesvakidašnjoj promociji, 26 metara ispod zemlje

U napuštenom rudniku asfalta Paklina, nedaleko od Vrgorca, Divić se s dvadesetak znatiželjnika spustio u rudnik i održao predstavljanje knjige. Članovi Moto kluba Dvi kule iz Vrgorca očistili su ulaz u rudnik koji je zatrpan odronima s gradilišta buduće dionice autoceste Dalmatine te su osvijetlili jednu rudničku cijev u kojoj je Divić održao promociju svoje četvrte po redu knjige proze.

Na temperaturi od 17 stupnjeva, gotovo 20 stupnjeva nižoj nego vani, Divić je čitao svoje kratke priče među kojima i dvije koje su osvojile nagradu na natječaju za najbolju kratku priču na WH Festu.

Po izlasku iz rudarske jame, svi su dobili čašicu rakije, besplatan primjerak knjige i promotivnu majicu 'Rakija za plućne bolesti' koju dodjeljuje Turistička zajednica grada Vrgorca, sponzor i promotor Divićeve nove knjige.

Nakon prvog čitanja underground proze, kako je naziva autor, Divić je najavio i sljedeće slične nastupe na kojima će predstavljati svoju novu knjigu.