redateljica Monie Chokri

Projekcijom filma 'Babysitter' večeras se otvara 27. Splitski filmski festival

01.09.2022 u 12:16

Bionic
Reading

Projekcijom filma 'Babysitter' (2022.), kanadsko-francuske produkcije, redateljice Monie Chokri u četvrtak navečer u 21 sat u splitskom kinu 'Karaman' svečano će biti otvoren 27. Splitski filmski festival

Komedija "Babysitter" prati izazovnu i zagonetnu dadilju Amy, koja ulazi u živote Cédrica, njegove djevojke Nadine i brata Jean-Michela te im okreće život naglavačke dok ih suočava s njihovim seksualnim strahovima.

Izvor: Društvene mreže

Publika će tijekom devet festivalskih dana osim hrvatskih filmova moći vidjeti i filmove s gotovo svih kontinenata, a neki od njih su bili prikazani na brojnim festivalima.

Uz međunarodne konkurencije dugometražnih i kratkometražnih filmova na festivalu će se prikazivati programi Forum, Frame Extended, Hrvatski film i Posebni program. U konkurenciji dugometražnih filmova je osam međunarodnih naslova.

U međunarodnoj konkurenciji kratkometražnog filma prikazat će se 24 filma, u kojoj je jedini hrvatski predstavnik Vladislav Knežević s filmom "Aqualia".

U kategoriji Hrvatskog filma dva su dugometražna. Nakon Pule splitska publika vidjet će "Illyricvm", prvijenac Simona Bogojevića Naratha, te eksperimentalni dugi film Nicole Hewitt "Žene minorne spekulacije".

U istom segmentu prikazat će se šest hrvatskih kratkometražnih filmova. Frame Extended donosi tri dugometražna filma, a uz mnoštvo filmova koji će biti prikazani na festivalu, posjetitelji će moći vidjeti radove u Posebnom programu, te Programu studentskih filmova akademija i sveučilišta sa svih strana svijeta.​​

Splitski filmski festival trajat će do 9. rujna.