NAGRADNJAČA

Pročitajte 'Ljubav na lomači'

22.05.2009 u 11:03

Bionic
Reading

Tportalovi čitatelji imaju priliku pročitati roman Daria Šarca 'Ljubav na lomači'

Vjerujete li u vještice? Postoje li one uopće? Mislite li da je vaša žena ili djevojka vještica? Ili sestra ili punica? Možda baka ili majka? Ili pak lijepa susjeda koju svako jutro, škiljeći kroz špijunku, otpravljate na posao? Možda ljubazna gospođa koja vas uvijek sa smiješkom pozdravlja iz kvartovske trgovine? Ili konobarica u lokalnom kafiću koja već godinama zna koje piće pijete?

Da nije možda kćerka vašeg najboljeg prijatelja? Ili djevojka s kojom ste prošlo ljeto strastveno vodili ljubav? Ili pak ona mala rudlava s drugog kata koja nikom nije dala? Vjerujete li u vještice? Postoje li one uopće? Mislite li da je vaša žena ili djevojka vještica? Ili sestra ili punica? Možda baka ili majka? Ili pak lijepa susjeda koju svako jutro, škiljeći kroz špijunku, otpravljate na posao? Možda ljubazna gospođa koja vas uvijek sa smiješkom pozdravlja iz kvartovske trgovine? Ili konobarica u lokalnom kafiću koja već godinama zna koje piće pijete?

Jeste li ikad pomislili da živite s vješticom? Da je ljubite i varate, prezirete i volite, lažete i priznajete joj sve?

Na sva ova i slična pitanja autor nam je pokušao odgovoriti u ovom pomalo čudnom romanu uvjeravajući me da u njemu nema autobiografskih elemenata. Hm, da mu vjerujemo? Ali bez obzira, siguran sam da će vas njegove kratke i minimalistički dorađene rečenice, kao i na trenutke iznenađujući obrati radnje, prikovati uz ovaj roman do posljednje stranice. Stoga vam ne preostaje ništa drugo nego riskirati i bar jednu noć provesti uz ovo intrigantno djelo, umjesto sa svojom 'vješticom' .

Izdavač ovog romana Celeber roman je opremio s dvije naslovnice, u dvije boje. Troj čitatelja koji napišu o kojim bojama se radi i svoj točan odgovor pošalju na e-mail kultura.tportal@t-com.hr, imat će priliku pročitati roman.