MANJE NOVCA

Prihvaćen financijski plan HAZU za iduću godinu

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 24.12.2009 08:32
  • Objavljeno 24.12.2009 u 08:27
kuna, kune

kuna, kune

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Na skupštini Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) prihvaćen je financijski plan za 2010.

Izvješće o financijskom planu podnio je glavni tajnik akademik Slavko Cvetnić, ocjenivši kako bi HAZU u najboljem slučaju 2010. mogla raspolagati sredstvima od 76,706.460 kuna.

Iz državnoga proračuna za HAZU će biti izdvojeno 60,292.460 kuna, što je po riječima akademika Cvetnića manje nego ove godine. Akademija će dobiti prihode od lokalnih proračuna u visini od 1,434.000 kuna, a 750.000 kuna dobit će u donacijama pravnih i fizičkih osoba. Cvetnić je rekao kako HAZU kani uprihodovati 4,200.000 kuna od vlastitih prihoda.

Prihodi na temelju prijenosa u visini od 10,030.000 kuna pristići će iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva kulture, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva te iz Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Podsjetio je kako su to sredstva osigurana za znanstvene projekte, plaće znanstvenih novaka te djelomičnu nabavu znanstvene opreme.

Napomenuo je kako HAZU slijedeće godine planira objaviti pet svezaka edicije "Rad", petnaestak svezaka Spomenice preminulima akademicima, četrdesetak knjiga, tridesetak svezaka časopisa, petnaestak kataloga izložbi, petnaestak zbornika radova, 10 monografija, nekoliko DVD-a te Ljetopis i Planove rada.

Četvrti svezak edicije "Hrvatska i Europa. Od preporoda do moderne" na hrvatskom jeziku je objavljen, izvijestio je Cvetnić, dodavši kako će se sljedeći godine usredotočiti na završetak petoga i završnog sveska te edicije na hrvatskom jeziku. Sljedeće godine se planira, kako je dodao, objaviti i treći svezak francuskog i engleskog izdanja edicije "Hrvatska i Europa".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi