IGOR VUK TORBICA

Preminuo jedan od najboljih redatelja mlađe generacije

17.06.2020 u 22:22

Bionic
Reading

U objavi, koju su prenijeli srpski mediji, obitelj i prijatelji obavijestili su javnost kako je u Rovinju preminuo 33-godišnji Igor Vuk Torbica. Zbog njegove smrti večeras je otkazana i predstava 'Eichmann u Jeruzalemu' Zagrebačkog kazališta mladih, kazališta u kojem je trebao raditi predstavu

'Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živio i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim kazalištima širom regije. U gradu koji je volio i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju', stoji u priopćenju koji su medijima dali obitelj i prijatelji jednog od najboljih redatelja mlađe generacije.

Kako prenose srpski mediji, Torbica je trebao uskoro raditi predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih, a zbog njegove smrti, kazalište je večeras otkazalo i svoju predstavu 'Eichmann u Jeruzalemu'.

'Hinkeman', 'Carstvo mraka', 'Mizantrop', 'Tartif', 'Tit Andronik', 'Bakhe', 'Krvave svadbe', samo su neki od naslova po kojima ćemo ga pamtiti, a upravo je predstava 'Hinkeman' tijekom pandemije koronavirusa bila prikazana na tportalu.

  • +2
Igor Vuk Torbica Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Igor Vuk Torbica rođen je 1987. godine u Drvaru, a kazališnu i radio režiju diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2013. u klasi profesorice Alise Stojanović i to kao najbolji student kazališne režije u generaciji. Radio je u kazalištima diljem regije, a dobitnik je i mnogobrojnih nagrada. Na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava 'Pokojnik' dobila je glavnu nagradu festivala 'Studio fest', nakon čega je postala dio redovitog repertoara Jugoslavenskog dramskog pozorišta.