VEĆ OVOG ČETVRTKA

Premijera predstave 'Sretna kućica' u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

01.06.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Predstava 'Sretna kućica' Ivane Đule i Milice Sinkauz u režiji Morane Dolenc premijerno će se izvesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 4. lipnja, najavljeno je to na konferenciji za novinstvo u Rijeci u ponedjeljak

Ivana Đula i Milica Sinkauz napisale su tekst prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, o kojoj se govori o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana.

Na sceni nastupa glumac Zlatko Vicić, interpretirajući sve uloge.

Ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Magdalena Lupi Alvir istaknula je da je u predstavi riječ o snazi zajednice, humanosti i vrijednosti čitanja. Ovime se ujedno počinje obilježavati 60. godišnjica osnutka ovog kazališta, kazala je.

Redateljica Dolenc je navela da je za nju 'sretna kućica mogućnost dolaska u GKL Rijeka i suradnje s divnim timom'. Ovo je prekrasan priča o značenju energije i sinergije, istaknula je.

Autorica scenografije i lutaka je Luči Vidanović, a skladatelj je Sandy Bratonja. Ivana Đula je i dramaturginja predstave.

Kako je kapacitet gledališta smanjen zbog odredbi o obaveznom razmaku, predstava će se igrati u premijernom bloku 4., 5. i 6. lipnja. Namijenjena je za djecu stariju od tri godine.