4 ANSAMBLA, 5 CIKLUSA

Predstavljena nova koncerta sezona ansambla HRT-a

15.09.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Za svoju novu sezonu, četiri HRT-ova ansambla pripremila su zanimljiva gostovanja, među kojima je nastup violončelista Mische Maiskog, pijanista Aljoše Jurinića i Beatrice Rane, kao i nastupe Olivera Dragojevića i Tamare Obrovac

Nova koncerta sezona ansambla Hrvatske radiotelevizije, u koje spadaju Simfonijski orkestar, Zbor, Tamburaški orkestar i Jazz orkestar HRT-a - predstavljena je u Hrvatskom glazbenom zavodu.

HRT-ovi ansambli Izvor: Promo fotografije / Autor: Krasnodar Peršun za HRT

Četiri ansambla, pet ciklusa i više od 40 koncerata, uz niz gostovanja u zemlji i inozemstvu, obilježit će i ovu novu sezonu. Uz uobičajene cikluse, poput 'Majstorski ciklus', 'Sfumato', 'Kanconijer', 'Jazz-ciklus' i 'U ozračju tambure', ove sezone ljubitelje glazbe očekuje i ciklus 'Gaudeamus' koji, u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskoga, pred Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije dovodi mlade glazbenike, pobjednike istaknutih međunarodnih natjecanja.

Zanimljivost je i ta da će ove sezone Zbor HRT-a, zajedno sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, snimiti operu Ivana pl. Zajca, 'Nikola Šubić Zrinjski', dok je Jazz orkestar sezonu započeo snimanjem albuma s mladim glazbenicama Lanom Janjanin i Dinom Rizvić..

Siniša Leopold najavio je ciklus 'U ozračju tambure' autorskim koncertom Alfija Kabilja 22. listopada, a najveća novost ove sezone je novi šef dirigent Zbora HRT-a, maestro Tomislav Fačini, kao i to da će se od sada ciklus 'Sfumato' izvoditi u Hrvatskom glazbenom zavodu. Sezona će tako otpočeti gostovanjem jednog od najboljih zborova svijeta - Latvijskog radijskog zbora.