SUPERSTUFF art STORE

Predstavljanje knjige 'Okretište' Damira Karakaša u Samoboru

22.11.2021 u 17:45

Bionic
Reading

Dana 27. studenog od 17 sati svoja vrata u Perkovčevoj 7 Superstuff Art Store otvara za sve knjiške moljce, ljubitelje domaće književnosti i za sve koji žele biti dio jednog drugačijeg i sasvim osobnog predstavljanja knjige

'Premda postoje oni koji će za naš prostor iskoristiti riječ 'dućan', većina zna da smo puno više od toga. Naš glavni cilj jest spojiti obrt, umjetnost i kreaciju, a ovog mjeseca postajemo mala kulturna oaza i mjesto drugačijih susreta', poručuju iz Superstuff Art Storea.

Na gostovanje im stiže nagrađivani književnik i autor knjige o kojoj se ne prestaje pričati – Damir Karakaš. Posjetitelji će imati priliku upoznati autora, kupiti potpisani primjerak te dobiti vlastitu karikaturu koju će Damir izraditi na licu mjesta za sve koji kupe njegov novi roman 'Okretište'. Osim toga, Karakaš sa sobom donosi i harmoniku iz filma Kino Lika – koju inače nikuda ne nosi – pa bi to mogao biti biti dan za pamćenje, poručuju organizatori.

O romanu 'Okretište':

Riječ je o romanu u kojem se autor suočava s nasilnim traumatičnim događajem u kojemu je gotovo izgubio život. 'Okretište' je, tvrdi autor, roman o nemogućnosti da se bilo što napravi – osim da se o jednoj takvoj životnoj situaciji koja te zadesi napiše roman. Riječ je dakle o autofikcionalnom djelu, Karakaševom dosad najintimnijem tekstu koji se bavi teškom psihofizičkom traumom protagonista, načinom njegova nošenja s njom i pronalaženjem mehanizama ponovnog vraćanja povjerenja u ljude i svakodnevicu. Ali u romanu nema niti spektakla niti crne kronike, jer književnost je za Damira Karakaša oduvijek bila jezik, ne puko opisivanje događaja.

Superstuff Art Store je konceptualni prostor koji spaja obrt, umjetnost i kreaciju u kojem se mogu pronaći unikatni predmeti, second hand odjeću, dizajnerski komade, odjeća i obuća domaćih dizajnera. Adresa na kojoj se prostor nalazi jest Perkovčeva 7, 10430 Samobor.