NA PLATFORMI VIMEO

Predstava 'Pale sam na svijetu' Male scene od subote dostupna online

07.05.2020 u 15:47

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište Mala scena svoj će online kazališni program u subotu, 9. svibnja, proširiti s još jednom predstavom iz svoje radionice, 'Pale sam na svijetu' o dječaku koji je sanjao da je sam na svijetu

Time će predstava 'Pale sam na svijetu' koju je Ivica Šimić premijerno odigrao u rujnu 1986. godine, nastaviti niz predstava koje to kazalište u okviru programa 'Mala scena online' prikazuje na svojoj Vimeo stranici, priopćeno je.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina starosti. Režiju potpisuje Radovan Milanov, glazbu je skladao Ivica Šimić, a scenografiju je izradila Valentina Supanz Marinić.

Predstava je tijekom svog dugog života igrala na hrvatskom, njemačkom, engleskom i kineskom jeziku za djecu u Hrvatskoj, Europi i Aziji.

Predstavi se može pristupiti od subote, 9. svibnja, u 17 sati, kada će na jedno poslijepodne, terasa konobe Mare u Osoru postati Mala scena. Link za pristupanje je vimeo.com/ondemand/palems. Predstava će na stranicama Male scene biti dostupna i na zahtjev.

'Mali Pale i ja družimo se već gotovo 2000 izvedbi, a nakon dugo vremena ponovno smo u Hrvatskoj, čemu se neizmjerno radujem. Vjerujem da će predstava ostaviti jednako snažan dojam preko naše Vimeo platforme kao i u izravnom kontaktu s djecom i donijeti im toplinu i prisnost kazališta u ovim posebnim vremenima', poručio je Šimić.

Online prikazivanje predstave 'Pale sam na svijetu' dio je programa Mala scena online, u sklopu kojega Buga Marija Šimić svakodnevno čita priče na Facebooku i Instagramu, Ivica Šimić i Vitomira Lončar javljaju se uživo s različitim zanimljivim temama iz svojih ekspertiza, a održavaju se i lutkarske, pjevačke i plesne radionice, u suradnji s partnerima Moranom Dolenc (kazalište LOFT), Sofijom Cingulom i Unom Matijom Štalcar Furač (UO Škvadra).