TOMKAT PROJECT

Predstava o raspadu braka Toma Cruisea i Katie Holmes

26.08.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Glumac i scenarist Brandon Ogborn sakupio je intervjue, novinske tekstove, glasine i 'laži' kako bi kreirao kohezivni narativ sage o raspadu braka Toma Cruisea i Katie Holmes, para koji su mediji zbog napadne 'slatkoće' i narazdvojivosti prozvali TomKat, te napravio kazališnu predstavu

Autori kazališne predstave nazvane TomKat Project odlučili su se za minimalističku scenografiju, samo šest stolica na preklapanje na sceni. Svaki glumac ima uz sebe malenu vrećicu rekvizita, a svi također igraju više uloga u predstavi.

Predstava navodno vrvi ciničnim pristupom prema medijima i glorificiranju holivudskih 'osoba većih od života'.

Tom Cruise i Katie Holmes predstavljali su, iz različitih uglova, bitne osobe u mom odrastanju, pa kad je osvanula priča o njihovom razvodu, osjećao sam se kao da se razvode moji najbolji prijatelji', kazao je autor Brandon Ogborn u intervjuu za Nytheater.com.

Stoga je unatoč sarkazmu kojim je povezao njihovo scijentološko vjenčanje s ideologijom serijala 'Star Trek' u predstavi Ogborn ipak bio blagonaklon prema njihovoj velikoj ulozi u formiranju suvremene pop kulture. U konačnici, 'TomKat Project' nije samo komentar veze slavnih glumaca, već i prirode kulture slavnih i medijskih 'obrada' njihovih odnosa te u konačnici recepcije i iskrivljene percepcije konzumenata.