Pravilnik književne nagrade roman@tportal.hr 2011.

Pravilnik književne nagrade roman@tportal.hr 2011.

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2011 08:52
  • Objavljeno 04.03.2011 u 08:00
400x300pravilnik

400x300pravilnik

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Na temelju Statuta nagrade roman@tportal.hr Upravni odbor u sastavu: Alemka Lisinski, Mija Pavliša, Marcella Jelić, Bojan Stilin, Mirela Hegediš na sjednici održanoj dana 10. veljače 2011. godine usvojio je:

PRAVILNIK NAGRADE roman@tportal.hr
za najbolji roman izdan od 1.1.2010. do 31.12.2010.

OPĆE ODREDBE

Članak 1.
Pravilnikom godišnje Književne nagrade roman@tportal.hr (dalje: Pravilnik) utemeljitelj internetski portal tportal.hr (dalje: Utemeljitelj) želi pridonijeti vrednovanju autorskog rada, a prema postavljenim stručnim kriterijima. Pravilnikom se uređuje postupak prijavljivanja, rad žirija i objavljivanja dobitnika književne nagrade roman@tportal.hr (dalje: Nagrada).

Članak 2.
Nagrada se dodjeljuje autoru za najbolji roman, prvo izdanje romana objavljeno na hrvatskom jeziku i izdano kod izdavača registriranog u Republici Hrvatskoj, u razdoblju od 1.1.2010. do 31.12.2010. ( dalje: izborno razdoblje)

Članak 3.
Odluku o dobitniku Nagrade donosi stručni žiri koji pri ocjenjivanju djeluje prema umjetničkim i stručnim standardima. Članovi žirija su odgovorni za sastavljanje šire liste, te uže liste kandidata za Nagradu i odabir pobjednika.

Žiri Nagrade sastavlja Utemeljitelj nagrade.

Žiriranje će se održati u tri kruga. Širi krug kandidata, 11 naslova, bit će objavljen u svibnju 2011., uži krug kandidata, finalnih pet naslova, bit će objavljen u lipnju 2011., a pobjednik u lipnju 2011.

Članak 4.
Nagrada roman@tportal.hr se sastoji od 100 tisuća kuna neto. Nagrada ne može biti podijeljena na više autora ili više romana, kao ni uskraćena.

UVJETI NATJEČAJA

Članak 5.
Izdanja za Nagradu se prijavljuju u razdoblju od 7. ožujka do 20. ožujka 2011. na temelju poziva Upravnog odbora Nagrade objavljenog na Internet stranici roman.tportal.hr. Romani se prijavljuju putem online obrasca

Predlagatelj je izdavač romana ili autor romana.

Predlagatelj se, u slučaju podnesene prijave, obvezuje da na svečanosti proglašenja dobitnika Nagrade osigura nazočnost nominiranih autora iz Hrvatske.

Predlagatelj prilikom prijave, svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u prijavi.

U slučaju da više nakladnika prijavi identična izdanja Upravni odbor će prihvatiti samo prvo izdanje romana.

U slučaju suizdanja naslov prijavljuje jedan od nakladnika.

Upravni odbor pridržava pravo uvida u svu potrebnu dokumentaciju radi utvrđivanja prava prvenstva kao i ispravnosti prijava uopće.

Članak 6.
Upravni odbor ima pravo tražiti ispravak prijave od predlagatelja, ako je to moguće, odnosno ne uvrstiti u konkurenciju neispravne ili nepotpune prijave.
Upravni odbor prema potrebi za pojedine kategorije ustanovljuje stručne komisije koje su ovlaštene provjeravati udovoljava li prijavljeno djelo kriterijima iz ovog Pravilnika.
Upravni odbor o pravovaljanosti prijava punovažno odlučuje većinom glasova članova nazočnih na sjednici, pa se tek tako utvrđene prijave upućuju na glasovanje žiriju.
Konačan popis svih prijava prije slanja žiriju utvrđuje Upravni odbor.

Članak 7.
Na natječaju može konkurirati roman, pod uvjetom da njegov izdavač ili predlagatelj osigura članovima žirija sedam primjeraka kandidiranog romana i jedan primjerak kandidiranog romana u svrhu promocije naslova.

Osam kopija romana mora biti dostavljeno organizatoru nagrade najkasnije do 21. ožujka 2011. godine na adresu: Tportal.hr (Za književni natječaj), Savska 32, 10 000 Zagreb.

Konkurirati mogu romani koji su ranije nagrađivani nekom književnom nagradom.

Ne mogu se natjecati ponovljena izdanja.

Stručni žiri može nakon završetka prijava, a do 23. ožujka u konkurenciju pozvati bilo koji drugi roman objavljen u razdoblju predviđenom trajanjem natječaja, iako taj naslov izdavač nije kandidirao. U tom slučaju izdavač će biti zamoljen da pošalje 7 plus jedan primjerak romana organizatoru nagrade.

DODJELA NAGRADE

Članak 8.
Pobjedniku natječaja će nagrada biti dodijeljena u Zagrebu, u lipnju 2011.

Članak 9.
Izmjene i dopune ovog Pravilnika, kao i njegovo tumačenje, utvrđuje Upravni odbor te o svemu obavještava sudionike u natjecanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi