SAMOBOR

Poznati sudionici natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

20.07.2016 u 11:25

Bionic
Reading

Prosudbeno povjerenstvo 13. međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je šest kandidata za ovogodišnje natjecanje koje će se održati 26. i 27. rujna, tijekom 41. samoborske glazbene jeseni.

Za Nagradu Ferdo Livadić natjecat će se nizozemski Ardemus Saxophone Quartet, slovenski violončelist Sebastian Bertoncelj, mađarski violončelist Endre Ferenc Stankowsky te troje hrvatskih mladih glazbenika - mezzosopranistica Iva Krušić, pijanist Lovre Marušić i sopranistica Tanja Ruždjak, izvijestili su iz SGJ-a.

Ovogodišnje kandidate za nagradu izabralo je povjerenstvo u kojemu su bili Vladimir Kranjčević, Zoran Juranić, Gernot Suesmuth, Ivana Kocelj i Srećko Bradić.

Koncerti odabranih natjecatelja održat će se 26. i 27. rujna u Galeriji Prica u Samoboru tijekom 41. samoborske glazbene jeseni, a završna večer 13. međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika uz Cantus Ansambl bit će 28. rujna u Franjevačkoj crkvi u Samoboru.

Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu od 15 tisuća kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla u sezoni 2017./18. te nova kompozicija za pobjednika natjecanja i Cantus Ansambl, koju će po narudžbi SGJ napisati Davorin Kempf, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2017.

Osim toga, bit dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2017. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

Ovogodišnja 41. samoborska glazbena jesen održat će se od 18. rujna do 4. listopada.