'JUNACI PAVLOVE ULICE'

Polaznici ZKM-ovog Učilišta na sceni će oživjeti jedan od omiljenih dječjih romana

30.03.2018 u 15:27

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Junaci Pavlove ulice', koju je po istoimenu romanu Ferenca Molnára režirala Lea Anastazija Fleger, a izvode ju polaznici Učilišta, bit će 6. travnja i 8. travnja u Zagrebačkom kazalištu mladih

'Junaci Pavlove ulice' govori o skupini dječaka koji žele obraniti svoj prostor za igru od druge, jače i starije skupine, koja im želi ga želi oteti. Mađarski pisac Ferenc Molnár se u romanu kroz naizgled jednostavnu premisu pozabavio puno ozbiljnijom temom odrastanja u velegradu, gdje je svaki komad slobodnog igrališta, posebno travnatog, izuzetno dragocjen.

Dramaturginja predstave Nikolina Rafaj najavila je da će kazališna verzija priče posve preuzeti ideju dječjeg svijeta u malom.

'Na scenu će kao izvođače postaviti isključivo polaznike Učilišta. Likovi profesora, roditelja i svih ostalih odraslih figura reduciraju se i scenom zavladaju dvije skupine dječaka kojima nedostaje prostor za igru', kaže Rafaj.

Glumačku ekipu čine Antun Antolović i Toma Serdarević, Branimir Bobinac i Luka Vlastelica, Matija Tin Klarin i Dominik Rački, Borna Guzanić i Jona Vrče, Karlo Gagulić i Jackson Matthew McConnell, Omer Hasanbegović i Jan Rešetnik, Sven Babić i Marko Kajić, Lav Novosel i Timon Špalj, Luka Bakonji i Valent Majta, Luka Miškić Domislić i Fran Pavić te Mark Fejer i Antonio Gilja.

Asistentica redateljice i i dramska pedagoginja je Grozdana Lajić Horvat,  scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marta Žegura, skladatelj Milorad Stranić, oblikovateljica scenskog pokreta Nikolina Medak, a oblikovatelj svjetla Alen Marin.