VLASTA DELIMAR u NU2:

'Pokušavaju nam oduzeti pravo na orgazam'

28.05.2017 u 15:57

Bionic
Reading

U emisiji 'Nedjeljom u 2', u gostima kod Aleksandra Stankovića, jedna od najpoznatijih hrvatskih performerica Vlasta Delimar govorila je o svom umjetničkom i osobnom životu

Vlasta Delimar nedavno je za tportal dala intervju, a sad je gostovala i u emisiji 'Nedjeljom u 2'. Otkrila je da je njen performans 'Pravo na orgazam iznad 60-te' dio šireg projekta te da je bila podjednako zadovoljna reakcijama Austrijanaca i Zagrepčana.

'Od pojave patrijarhata društvene strukture nam pokušavaju oduzeti pravo na orgazam i na užitak. Tako dobivamo ljude koji imaju strah od užitka, a potom i strah od života, ljude koji su poslušnici i poltroni. Crkva preko obitelji to isto želi, preko figure glave obitelji, da se u nama ubije želja za užitkom. Muškarcima se uvijek davalo više prava na užitak. Znate dobro da se nekako više toleriraju muškarcima preljubi, dok se na ženu preljubnicu ide drvljem i kamenjem', objasnila je Vlasta Delimar jedan aspekt svog performansa.

'Nikad nisam radila nikakve korekcije na svojem tijelu, za razliku od nekih umjetnika i umjetnica, to mi ne pada na pamet. Transformacije tijela su mi jako zanimljive, bore i sve ostalo, ne bojim ih se', odgovorila je Vlasta Delimar na pitanje o tome kako doživljava starenje.

Vlasta Delimar prisjetila se Toma Gotovca, svojih roditelja te istaknula kako svima treba dati seksualnu edukaciju, kao i da bismo trebali podsjetiti starije da imaju pravo na uživanje.

YouTube Autor: YouTube