NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Posljednje pismo tvojega ljubavnika'

21.11.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Profil i tportal.hr su za svoje čitatelje pripremili tri primjerka knjige 'Posljednje pismo tvojega ljubavnika' autorice Jojo Moyes.

Dok u potrazi za pričom pregledava arhiv novina za koje radi, novinarka Ellie ne očekuje da će pronaći išta zanimljivo. Umjesto priče, pronalazi pismo iz 1960. u kojemu neki muškarac moli svoju ljubavnicu da napusti supruga – i Ellie biva uvučena u ljubavni odnos iz prošlosti.

Godine 1960. Jennifer se budi u bolnici nakon prometne nesreće. Ničega se ne sjeća – ni supruga, ni prijateljā, ni tko je bila. A zatim, kada se vrati kući, otkriva skriveno pismo i počinje se prisjećati ljubavnika zbog kojega je bila spremna sve staviti na kocku... Ellieina i Jenniferina priča o strasti, preljubu i gubitku međusobno se isprepleću u ovom romanu iznimnoga emocionalnog naboja čija je radnja podvučena (isprekidana) posljednjim pismima.

O autorici:
Jojo Moyes studirala je na Royal Holloway and Bedford New Collegeu, zatim je dobila stipendiju za poslijediplomski studij novinarstva na City Universityju. Pridružila se Independentu kao novinarka u rubrici za vijesti, a 1998. postala je pomoćnicom urednika vijesti i na tom je mjestu ostala do siječnja 2000. kada se ponovno posvetila pisanju kao dopisnica rubrike za umjetnost i medije. Godine 2011. Jojo Moyes primila je za svoj roman 'Posljednje pismo tvojega ljubavnika' uglednu nagradu Romantic Novelists' Association (RNA) za najbolji romantični roman godine. Do sada je objavila osam romana i svi su odmah nakon objavljivanja dospjeli na vrhove ljestvica najprodavanijih naslova. Jojo Moyes nedaleko od Saffron Waldena sa suprugom, novinarom Charlesom Arthurom, i njihovo troje djece.

Knjigu su osvojile:

Senka Selak
Marija Sunara
Mladen Flegar

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.