Fakin teatar

Poklanjamo ulaznice za predstavu 'moderato.' u Centru mladih Ribnjak

03.11.2023 u 16:57

Bionic
Reading

Predstava 'moderato.' FAKin Teatra u režiji Sare Stanić igra 10.11./petak u 21h u Centru mladih Ribnjak

Ova predstava nastala je između dva citata: M. Duras: 'Samo osjećajni ljudi piju' Željka Japec: 'Svi dolaze u birtiju da zaborave kaj su vani.' i jedne parafraze: Netko iz neke kafane, vjerojatno Krolo: 'Ljubav je opijum za narod. Da ne mislimo o tome koliko je život dosadan.'

Poniranjem u mračni svijet arhetipske 'birtije' kao i fokusom na arhetip ljubavnog para utrosloženog u 3 para izvođača, 'moderato.' pokušava odgovoriti na pitanje kad nastaje smrt ljubavi? Ako je ljubavni proces pričanje priče, kao što je i samo kazalište pričanje priče, umire li ljubav kad priča postane dosadna?

  • Režija: Sara Stanić
  • Igraju: Petra Chelfi, Martina Tomić, Ivana Pavlović, Branko Banković, Sven Medvešek, Dario Varga, Rudi Marinčić i Bojka
  • Scenski pokret: Natalija Manojlović Varga
  • Kostimografija: Matea Japec
  • Scenografija: Petra Poslek
  • Foto i video: Bruno Lovrenčić

Iz kritika:

'Psovke izlaze potisnuto. Parovi se formiraju. Tu su ruke, prsti, nježnosti, zagrljaji, eros, poljubac u vrat, prsa, smijeh, šapat. Ali i grubost, sila, nesuptilnost, humorno izrugivanje fetišima. Nemogućnosti približavanja i ruke koje izmiču. Ljubav nije samo toplo gnijezdo, ona itekako nosi povrede (…) Nezavisna scena s “Moderatom” dobiva predstavu koja svojom pitkosti može dovesti kazalište najbliže životu, tamo gdje mu je i mjesto - u kavane gdje se pijucka dok se noć šulja poput lopova.' (Anđela Vidović, Express.hr)

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstavu 'moderato.' u Centru mladih Ribnjak (10.11./petak u 21h), a dobitnik je Martina Market.