NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Stilske vježbe'

26.03.2014 u 12:14

Bionic
Reading

U Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, 25. ožujka na programu je kultna predstava 'Stilske vježbe', a tportal.hr i kazalište Planet Art vam poklanjaju 2x2 ulaznice!

'Stilske vježbe' Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu. 'Stilske vježbe' fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih četrdeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su 'Stilske vježbe' upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!

'Stilske vježbe' jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane.

U 'Stilskim vježbama' uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status te se za nju uvijek traži karta više.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Štefica Nestić
Martina Matejić