TREĆE IZDANJE

Počeo ovogodišnji umjetnički projekt 'VukovArt'

03.06.2019 u 17:16

Bionic
Reading

Treću godinu zaredom Vukovar je do 15. lipnja domaćin umjetničkog projekta 'VukovArt', koji ove godine godine nosi podnaslov 'Give me 5', a u sklopu kojega će pet svjetskih umjetnika muralima oslikati pročelja nekih od stambenih zgrada u gradu na Dunavu

Predstavljajući projekt na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak u Vukovaru, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako su Vukovarci pokazali izniman interes za cijeli projekt te su puni pozitivnih reakcija na umjetnost kojom se u sklopu 'VukovArt' uljepšljava grad u kojem žive.

'U gradu Vukovaru nastavljamo pričati pozitivne priče i siguran sam da smo ovim projektom osigurali Vukovaru dodanu vrijednost koju do sada nije imao', rekao je Penava.

Po riječima direktora tvrtke 'Val kulture' Igora Zidarića, jednog od organizatora projekta, 'VukovArt'  se polako širi i na druga područja osim umjetnosti te se u sklopu projekta prošlog vikenda u Vukovaru trčao i polumaraton, a projekt poprima i međunarodni karakter gostovanjem inozemnih umjetnika.

Tako će ove godine murale po pročeljima vukovarskih stambenih zgrada slikati umjetnici Thiago Mazza (Brazil), Zabou (Francuska), Lonac (Hrvatska), WD – Wild Drawing (Indonezija) i Mehsos (Belgija).

'Kao krajnji cilj možemo istaknuti želju da Vukovar postane galerija na otvorenome, grad s vrhunskim djelima. Uz to, aktivnosti proširujemo i u Vukovar dovodimo i primjere dobre prakse iz cijeloga svijeta', rekao je voditelj marketinške kampanje VukovArta Krešimir Herceg.

3D street art umjetnik, Filip Mrvelj čijim je oslikavanjem pješačkog mosta preko rijeke Vuke u Vukovaru 2016. godine i počeo cijeli projekt, izrazio je zadovoljstvo što 'VukovArt' ide i dalje, a riječ je, kako je rekao o novom konceptu u razvoju umjetnosti koji stvara novi vizualni identitet grada.