NAŠ ČOVJEK NA TERENU

Perišićev roman na američkoj listi najiščekivanijih knjiga

10.01.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Američko izdanje romana 'Naš čovjek na terenu' Roberta Perišića uvršteno je na listu najiščekivanijih knjiga koje će se pojaviti na tržištu Sjedinjenih Država tijekom 2013. godine

Lista 'Most Anticipated: The Great Book Preview', koju redovito objavljuje utjecajni portal za književnost The Millions, probire naslove s golemog američkog tržišta.

Na ovogodišnjoj se listi, pored ostalih, nalaze poznati svjetski autori poput J. M. Coetzeea, Elizabeth Strout, Willa Selfa, Jonathana Safrana Foera, Columa McCanna, Vladimira Nabokova, J. R. R. Tolkiena ili pak Thomasa Pynchona čija će nova, ili dosad neobjavljena, djela ove godine postati dostupna američkim čitateljima.

U opisu Perišićeve knjige piše da je roman 'duhovita i apsurdna priča o dvojici rođaka iz Zagreba koji se zapliću u događaje koji prate invaziju na Irak 2003. godine'.

'Our Man in Iraq' (engleski prijevod naslova knjige) u SAD-u izlazi u travnju u izdanju Black Balloon Publishinga iz New Yorka, a Robert Perišić će je predstaviti u nekoliko američkih gradova.