'IN ORBIT'

Performeri žive kao hrčci u kotaču

10.03.2014 u 12:24

Bionic
Reading

Ward Shelly i Alex Schweder, performersko-arhitektonski dvojac iz New Yorka, u galeriji Pierogi u Brooklynu postavili su nesvakidašnju instalaciju pod nazivom 'In Orbit'. Riječ je o velikom kotaču za hrčke, prilagođenom ljudskoj veličini, u kojemu se može živjeti

Za sve one koji se nekada osjećaju kao hrčak u kavezu, zarobljen u trčanju u krug, instalacija 'In Orbit' pokazuje kako bi u stvarnosti funkcionirala ta inače metaforička zamisao.

Riječ je o djelu performera i arhitekata Warda Shelleyja i Alexa Schwedera, autora koji su već privukli pažnju svojim neuobičajenim dizajnerskim rješenjima prostora za život.


Ogroman kotač, postavljen u galeriji Pierogi od 28. veljače do 5. travnja, visi sa stropa na čvrstim željeznim žicama, a sadrži dva kreveta, stolove, stolce, kuhinjske elemente itd. Instalacija 'In Orbit' nudi prikaz (ne)mogućnosti življenja koji se vizualno referira i na scene iz Kubrickove 'Odiseje u svemiru', a dio priče su i Shelley i Schweder koji će provesti dva tjedna živeći u kotaču i tako 'aktivirati ovu skulpturu', kako su objasnili u priopćenju za medije.

Shelley živi na vanjskoj strani, Schweder na unutarnjoj, no ključno je da moraju koordinirati svoje aktivnosti s obzirom na raspored namještaja na kotaču.

'In Orbit'