TOUCH ME FESTIVAL

Performans s nanobotima dovodi u pitanje percepciju

02.12.2014 u 11:55

  • +3

Touch Me Festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Bionic
Reading

Zadnji tjedan Touch Me Festivala obilježava performans nanobota Echo 10-9 koji dovodi u pitanje percepciju i otkriva sitne svjetove s različitim zakonima koegzistencije na mnogobrojnim razinama – poput pogleda u neku novu dimenziju kojim se pruža mogućnost drukčijeg promišljanja svijeta

Nakon zagrijavanja atmosfere uz performans 10.000 paunovih pera u pjenušavoj kiselini na prepunoj večeri otvaranja Touch Me Festivala, intrigantnih i zabavnih forenzičkih radionica za djecu i odrasle te niza predavanja umjetnika i kustosa, trotjedno putovanje promjenjivim vremenskim dimenzijama sve je bliže svojoj finalnoj postaji.

U subotu, 6. prosinca u 12 sati, u Galeriji Klovićevi dvori publiku očekuje Echo 10-9, audiovizualni performans s nanobotima, mikro i makrofluidima koji će izvesti Robertina Šebjanič (SI) i Aleš Hieng (SI).

Echo 10-9 zadivljuje jedinstvenom analognom estetikom ambijentalnih audiovizualnih pejzaža nastalih preoblikovanjem formalnih karakteristika materijala na licu mjesta. U odnosu na mikro i makrofluide, nanomaterijale i polja magnetske reakcije, nanoboti stvaraju vlastitu koreografiju nastalu kao rezultat stimuliranih autopoetičkih kemijskih reakcija koje utječu na zvučnu kompoziciju.

Prožimanjem fizike, kemije i računala otkrivaju se nevidljiva polja i širi se osjetilni spektar, čime ovaj performans dovodi u pitanje percepciju i otkriva sitne svjetove s različitim zakonima koji koegzistiraju na mnogobrojnim razinama – poput pogleda u neku novu dimenziju kojim se pruža mogućnost drukčijeg promišljanja svijeta.

Poslije performansa slijede i 'Solfeggio for colour harmonies' Davora Sanvincentija, 'Vrijeme disanja' Vitra Drinkovića, eksperimentalni filmovi Ivana Ladislava Galete te mogućnost 'oslobađanja straha od smrti' u interaktivnoj instalaciji 'Trenutak smrti' Gjine Šutića

Izložba Touch Me koja predstavlja brojne umjetničke radove i znanstvene eksperimente otvorena je do 7. prosinca. Ne zakasnite na Vrijeme!