TRENUTAK VEČERI

Patricia Arquette govorom podigla dvoranu na noge

23.02.2015 u 09:19

Patricia Arquette

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Jedinstvena Patricia Arquette popela se na pozornicu da bi preuzela Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Odrastanje' te poručila Hollywoodu i SAD-u kako je krajnje vrijeme za ravnopravnost spolova i jednake plaće muškaraca i žena

Patricia Arquette nije tipična holivudska glumica pa tako ni njezin govor zahvale prilikom preuzimanja Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu nije bio tek patetična zahvala svima popraćena kojom suzom u oku. Odvažna Arquette usudila se sinoć okupljenim holivudskim moćnicima u dvorani i cijelom SAD-u reći kako je došlo vrijeme da u Hollywoodu napokon zavlada ravnopravnost spolova kad su plaće u pitanju.'Za svaku ženu koja je rodila, za svaku osobu koja u ovoj zemlji plaća porez... vrijeme je za ravnopravnost spolova, sad ili nikad, vrijeme je da žene dobiju svoja prava u SAD-u', rekla i zaradila gromoglasan pljesak u dvorani, najveći sinoć. Prva koja se podigla na noge bila je Meryl Streep, kasnije izjavivši kako je tih nekoliko Patricijinih minuta na pozornici za nju bio najbolji trenutak večeri.

Reakcija slavne Streep malo je koga iznenadila s obzirom na to da je glumica već godinama jedna od najglasnijih u borbi za jednaka prava glumaca i glumica u Hollywoodu. Naime u 2013. deset najbolje plaćenih glumica u Americi zaradilo je zajedno 181 milijun dolara, a deset najbolje plaćenih glumaca 465 milijuna.