od 23. do 28. ožujka 2021.

Ove godine online, iduće opet u paviljone: Zagrebački velesajam objavio novi termin Interlibera

10.11.2020 u 13:59

Bionic
Reading

Nakon što je odgođen zbog pandemije koronavirusa, 43. međunarodni sajam knjige Interliber održat će se u novom terminu od 23. do 28. ožujka 2021., izvijestili su sa Zagrebačkoga velesajma

Dodatni termin u ožujku uvršten je u Kalendar sajmova 2021., uz suglasnost s vodećim nakladnicima i knjižarima, priopćili su sa Zagrebačkoga velesajma, uz napomenu kako će 'u svrhu zaštite svih sudionika sajma pripremiti i realizirati u ožujku sljedeće godine sve sigurnosne i zdravstvene mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo'.

Nakon odgode sajma, prvi put nakon 1977., zbog pandemije koronavirusa, pokrenut je projekt 'Knjiga svima i svuda', pa je tako Interliber od 10. do 15. studenoga preseljen na online platformu te u knjižare diljem Hrvatske. Knjige se nude po akcijskim cijenama, a čitatelji ih mogu kupiti putem posebne web stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK.

Platforma "Knjiga svima i svuda" uključuje 126 knjižara diljem Hrvatske sa sajamskim popustima te mrežnu stranicu koja okuplja web shopove nakladnika. Selekcije novih naslova moći će se vidjeti na programu HRT 3 i na Youtube kanalu te na stranicama ZNK. Organizator platforme 'Knjiga svuda i svima' je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

  • +6
Predstavljanje projekta 'Knjiga svima i svuda' Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL