OSMA PO REDU

Otvorena izložba radova za Nagradu T-HT@msu.hr

13.03.2015 u 22:12

  • +4

Otvorena izložba radova za Nagradu T-HT@msu.hr

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Bionic
Reading

Izložba radova za Nagradu za hrvatsku suvremenu vizualnu umjetnost T-HT@msu.hr predstavljena je u petak navečer u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu

Izložena su 34 rada, od kojih 31 odabrani rad i tri rada pozvanih umjetnika, izrađenih najviše u mediju fotografije, slika i crteža, multimedijskih instalacija i videa, koji će biti izloženi do 12. travnja ove godine.

Osme godine natječaja pristiglo je 166 radova koji predstavljaju relevantni presjek trenutačnog stanja hrvatske suvremene umjetnosti, rečeno je.


Otvarajući izložbu, predsjednica stručnog povjerenstva i ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić zahvalila je na iznimno velikom odazivu umjetnika, te kazala da je izložba jedna od najboljih načina predstavljanja hrvatske suvremene scene, popunjavanja fundusa Muzeja suvremene umjetnosti i da predstavlja uspješnu edukaciju javnosti.

Predsjednik Uprave T-HT-a Davor Tomašković kazao je da je njegova tvrtka ponosna na suradnju s Muzejom suvremene umjetnosti. Ne radi se samo o ulaganje u kulturu, nego i nastojanju da se zajednica u kojoj živimo učini boljom, kazao je.

MSU i T-Hrvatski Telekom osmu godinu za redom dodjeljuju četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti. Kao i svake godine, ova značajna manifestacija već tradicionalno predstavlja relevantni presjek trenutačnog stanja hrvatske suvremene umjetnosti.

Partnerstvo Hrvatskog Telekoma i Muzeja suvremene umjetnosti iznimno je vrijedan i jedan od najuspješnijih primjera suradnje kulture i poslovnog sektora. Projekt T-HTnagrada@msu.hr danas je prepoznatljiv i važan doprinos razvoju hrvatske suvremene umjetnosti, što najbolje potvrđuje velik odaziv umjetnika svih generacija i kreativnih izričaja.