STUDENTI, POZOR

Otvoren studij filma, televizije i novih medija

11.07.2011 u 18:58

Bionic
Reading

Sve ljubitelje novih medija, filma i televizije, ali i srednjoškolce koji se još nisu odlučili što žele studirati razveselit će vijest da je na Visokoj politehničkoj školi u Zagrebu otvoren trogodišnji stručni studij Film, televizija i novi mediji

Studij filma, televizije i novih medija, sa svojim komponentama filmskog, televizijskog, internetskog, multimedijskog, novinsko-radijskog i dizajnerskog stvaralaštva kroz stručne kolegije veliku će pozornost pridavati i praktičnoj nastavi.

Nakon tri akademske godine i šest semestara studenti će za završni rad trebati izraditi medijski projekt za potrebe nekog poduzeća ili ustanove.

Po širini svoga djelovanja, ovaj se studij može definirati i kao samostalan studij vizualnih medija odnosno studij vizualnih umjetnosti.

Dosad se kod nas studiralo odvojeno neko umjetničko područje, gospodarstvo i mediji. Da bi netko stekao kvalifikaciju medijskog stručnjaka, morao je pohađati više visokoškolskih ustanova (primjerice Studij dizajna, Ekonomski fakultet, Akademiju dramske umjetnosti, Elektrotehnički fakultet itd.), s tim da među odslušanim kolegijima nije bilo čvršće poveznice, stoji na internetskim stranicama Politehnika.hr.

Svrha pokretanja ovoga studijskog programa jest smanjiti taj jaz i ostvariti uvjete za školovanje medijskog stručnjaka čija je primarna funkcija povezati medije i gospodarstvo, stvoriti uvjete da mediji budu u funkciji gospodarstva.

Kolegiji na studiju idealnom za kreativce su između ostalih: filmska režija, vizualna kultura, produkcijsko rukovođenje, kreativno pisanje u medijskoj praksi, organizacijska psihologija i mnogi drugi.