Črna mati zemla

Osvojite ulaznice za višestruko nagrađivanu predstavu ZKM-a koja već tri sezone oduševljava publiku i kritičare

18.04.2019 u 11:23

Bionic
Reading

Črna mati zemla – posljednje tri izvedbe ove sezone u ZKM-u – pogledajte po prigodnoj cijeni!

Predstavu Črna mati zemla od njezine praizvedbe prati i izvrsna kritička recepcija. Nizom nagrada na hrvatskim i regionalnim festivalima postala je i najnagrađivanijom predstavom posljednjih godina. Od svoje premijere, predstava je dobila tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu u cjelini, režiju (Dora Ruždjak Podolski), za najbolju sporednu ulogu Bake (Urša Raukar). Predstava je nagrađena Marulom za najbolju predstavu u cjelini. Uz to, redateljica Ruždjak Podolski nagrađena je Marulom (i Gavellom) za režiju, a Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, dok je kostimografkinja Doris Kristić nagrađena Marulom za oblikovanje kostima. Predstavi je pripala i nagrada publike na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Predstava je potvrdila ove uspjehe i scenska prilagodba ovog Novakova romana od kritičara je proglašena najboljim kazališnim događajem sezone, a u rujnu 2018. bila i jubilarna 50. izvedba.

Nastala na temelju istoimenog nagrađivanog romana Kristiana Novaka, koji je osvojio tportalovu književnu nagradu za roman godine 2014. i doživio nekoliko stranih izdanja, u svojoj scenskoj prilagodbi ova je predstava postala svojevrsnim kazališnim fenomenom, koji od svoje prve izvedbe publiku ostavlja bez daha emotivnim i mračnim slikama traumatičnog odrastanja u Međimurju, koje dovodi do tragičnih posljedica, a onda i do pokušaja iskupljenja.

Glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.

Pogledajte predstavu za koju se ulaznice rezerviraju mjesecima unaprijed!

Prigodno, za te tri izvedbe ulaznice su po 30 kuna!

Izvedbe: petak i subota, 19. i 20. travnja te utorak, 23. travnja u 20 sati.

Za čitatelje tportala darujemo 2x2 ulaznice za svaku izvedbu: 19, 20. i 23. travnja u 20 sati. Ukupno 12 ulaznica! Dobitnici su Ana Abramović (19.4.), Lela Kerdić (19.4.), Petra Krnjaić (20.4.), Nada Pražić (20.4.), Ksenija Božek (23.4.) i Jasminka Kordić (23.4.).