NAGRADNJAČE

Osvojite ulaznice za premijeru predstave 'S razlogom'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 04.11.2016 15:08
  • Objavljeno 04.11.2016 u 15:08
predstava s razlogom

predstava s razlogom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Zagrebačka premijera predstave S razlogom nastale u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo - Loft održati će se 05. studenog u kazalištu KNAP s početkom u 20h.

Predstava je nastala kao autorski projekt redateljice i lutkarice Morane Dolenc i glumaca Petra Atanasoskog, Marija Jakšića i Brune Kontreca.

Ova divna dramsko-lutkarska predstava govori o životu; životu u kojem se sve događa s razlogom. Autorska ekipa odlučila je provjeriti dali je to zaista tako i krenuli su na put, put života... Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i dobar i 'zločkast', i ozbiljan i zaigran, i pametan i 'glupkast', i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT. Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom.

Autorsku ekipu čine redateljica Morana Dolenc i glumci Petar Atanasoski, Bruno Kontrec i Mario Jakšić. Za glazbu su zaslužne Meri Jaman i Anita Valo (Meritas), crteže je napravio Ivan Tomasović, a lutku zeca Jasmina Kosanović. Krivac za scenografiju je Bruno Kontrec, a za izradu scenografije Davor Tkalec. Kostime je osmislila Dunja Vuković. Dizajner rasvjete je Neven Taradi. Osim za scenografiju i za grafički dizajn kriv je Bruno Kontrec. Fotkali su Mario Jakšić i Milivoj Kuhar. Premijera predstave održana je u Centru za kulturu Čakovec 18.09.2016.

Sponzori predstave su: Borovo i Iverpan
Predstava je podržana od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstva kulture.

Zagrebačka premijera predstave S razlogom nastale u koprodukciji Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo - Loft održati će se 05. studenog u kazalištu KNAP s početkom u 20h.

Darujemo 1x2 ulaznice za premijeru predstave 'S razlogom' u kazalištu KNAP, a dobitnik je Kristina Rudić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!