nagradni natječaj

Osvojite kotizaciju za Ljetnu školu pisanja CeKaPea!

04.08.2017 u 10:40

Bionic
Reading

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba i Dom mladih Rijeka pozivaju na sedmu Ljetnu školu pisanja 2017.

Već šest godina,  u zadnjem tjednu kolovoza, CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, odlazi iz Zagreba i  sedam dana s polaznicima piše, čita  i stvara uspješne tekstove. Iz naše ljetne škole izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su sudjelovali  u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja. Jer 'Ljetna škola je iskustvo koje mijenja!'

Ovogodišnja, sedma, ljetna škola pisanja održat će se od 27. kolovoza do 3. rujna 2017.  u   šumi Gorskog kotara, čarobnom dvorcu Stara Sušica.  Savršena kombinacija mistične atmosfere na rubu šume Gorskog kotara i kreativni poticaj poznatih pisaca, voditelja radionica, u izolaciji predivnog dvorca, pružit će nam savršenu infrastrukturu za  radionice, večernje književne programe i druženja.

I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.

Ove godine iz Rijeke, Splita, Zagreba i Pule dolazi jedna scenaristica, jedna spisateljica  i tri  sjajna pisca,voditeljica/ voditelja radionica kreativnog pisanja u Rijeci, Puli, Splitu i Zagrebu.

Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj CeKaPe-ove riječke radionice, vodit će radionicu kratke priče. Iz Splita, na radionicu romana, dolazi jedan od najznačajnijih, višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativno pisanja, Nebojša Lujanović. Iz Pule nam dolazi jedna od najboljih spisateljica srednje generacije, Tatjana Gromača Vadanjel, koja će voditi radionicu Otvaranje, poticanje, razvoj kreativnih potencijala. Na radionici poezije s nama su vodeća imena hrvatske književne scene, nagrađivani pjesnici Miroslav Mićanović i Branko Čegec. A scenarij za kratki film vodi talentirana scenaristica i sociologinja, Sanja Kovačević, čija je, nedavno objavljena knjiga Kvalitetne TV serije, Milenijsko doba ekrana, u samo tri mjeseca osvojila čitatelje i kritiku.

U večernjim satima, i ove će godine polaznici sudjelovati u nizu književnih igara i izazova, a dovest ćemo i goste koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov, Davor  Mandić, Milan Zagorac, Darko Šeparović, Andrija Škare, Sven Popović, Ivana Rogar, samo su neka od imena koja vam dovodimo u večernjim satima.

Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat ćemo  tekstove polaznika i uz goste iznaneđenja, zatvorit ćemo sedmu ljetnu školu pisanja.

Mi znamo da nas čeka još jedna nezaboravna Ljetna škola pisanja i želimo je podijeliti s vama!

Prijavite se što prije i doživite jedinstvenu književnu avanturu!

Prijave na www.cekape.com, info@cekape.com, mailom ili telefonom.

Da bi ušli u izbor za vrijednu nagradu ispunite prijavu te odgovorite na pitanje 'Zašto pišem / Zašto želim početi pisati?'. Najkreativniji odgovor će biti nagrađen besplatnom kotizacijom za Ljetnu školu, u radionici po izboru (ostatak do ukupne kotizacije koja uključuje trošak smještaja i obroka snosi dobitnik nagrade), a drugi najkreativniji odgovor osvaja nedavno objavljenu Priručnik za kreativno pisanje, Autopsija teksta, Nebojše Lujanovića.  Ovogodišnja Ljetna škola održat će se od 27. kolovoza do 3. rujna  2017. u predivnom dvorcu Stara Sušica, u Gorskom kotaru.

Pravilnik natječaja

Trajanje natječaja: od 4. kolovoza 2017. do 21. kolovoza 2017. do 13:00 sati. U tom periodu će se moći vršiti prijave.

Besplatnu kotizaciju za ljetnu školu pisanja CeKaPea osvojila je Marijana Šimunić Raić iz Zagreba, a pobjednički tekst glasi:

'Zato što volim lagati, pa pisanjem izbacujem izmišljene događaje.'

Knjigu Nebojše Lujanovića Priručnik za kreativno pisanje, Autopsija teksta osvojio je Petar Ciganović iz Rijeke, a pobjednički tekst glasi:

'Jer, možda, život i ljude oko sebe ne možeš mijenjati, ali ih možeš stvarati...'