SAJAM KNJIGA

Olja Savičević Ivančević predstavlja hrvatsku književnost u Londonu

10.04.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Na Londonskom sajmu knjiga, mjestu susreta izdavača, pisaca i književnih agenata, koji se održava od 14. do 16. travnja nastupit će i hrvatski pisci, a u sklopu programa predstavljanja hrvatske književnosti Olja Savičević predstavit će englesko izdanje svojega romana "Adio kauboju".

Osim romana Olje Savičević, koji je u prijevodu Celije Hawkesworth pod naslovom "Farewell, Cowboy" objavila izdavačka kuća Istros Books, na jednom od najvećih europskih književnih sajmova predstavit će se i suvremena hrvatska poezija, englesko izdanje časopisa Poezija - "When The World Was Ten Years Old - Croatian Poetry 1989-2013" te brošura "Writing Croatia" s popisom djela hrvatskih autora prevedenih na engleski i knjiga na engleskom o Hrvatskoj, koju je pripremilo Britansko-hrvatsko društvo.

Na sajmu će biti predstavljen i američki književni festival The Bay Area Book Festival, u čijem će prvom ovogodišnjem izdanju sudjelovati i hrvatski pisci, a o festivalu će govoriti pisac i izdavač Ivan Sršen.

Program na hrvatskom štandu počinje u utorak, 14. travnja u 11 sati predstavljanjem brošure "Writing Croatia", dok će popodne Olja Savičević i prevoditeljica Celia Hawkesworth predstaviti englesko izdanje romana "Adio kauboju".

U srijedu će svoju poeziju čitati Olja Savičević, Ana Brnardić i Damir Šodan, a održat će se i čitaća proba za predstavu "Farewell Cowboy" s Natašom Janjić i Markom Cindrićem.

U četvrtak će Flora Turner predstaviti svoju kuharicu "The Sweet Taste of a Dalmatian Love Affair" objavljenu u nakladi Algoritma.

Predstavljanje hrvatske književnosti i nastup hrvatskih pisaca na Sajmu treću godinu zaredom organiziraju Ministarstvo kulture, Hrvatsko društvo pisaca i izdavačka kuća iz Londona Istros Books, uz potporu hrvatskoga veleposlanstva u Londonu i Britansko-hrvatskoga društva.