U HISTRIONSKOM DOMU

Održana svečana premijera dokumentarnog filma 'Vitez, Zlatko Vitez'

07.03.2020 u 22:59

Bionic
Reading

Svečana premijera dokumentarnog filma Vitez, Zlatko Vitez u produkciji Hrvatske radiotelevizije, održala se u Histrionskom domu u Zagrebu

U prigodi 50. obljetnice umjetničkog djelovanja Zlatka Viteza, Hrvatska radiotelevizija producirala je dokumentarni film kojim žele podsjetiti na bogato umjetničko stvaralaštvo utemeljitelja Glumačke družine Histrion, glumca i redatelja Zlatka Viteza.

Scenaristica i redateljica dokumentarnog filma je Jasmina Božinovska-Živalj.

  • +8
Premijera dokumentarnog filma 'Vitez, Zlatko Vitez' u Histrionskom domu Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zlatko Vitez je rođen u Varaždinu 22. lipnja 1950. godine. Godine 1972. završio studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a svoju prvu ulogu odigrao je 1969. godine na Dubrovačkim ljetnim igrama u predstavi 'Ljubovnici', nepoznatog dubrovačkog autora, a u režiji Joška Juvančića. U kazalištu je odigrao stotinjak uloga (GDK Gavella, GD Histrion, HNK – Zagreb, HNK – Varaždin, HNK- Osijek, ITD-u i ZKM-u), a uz glumački posao režirao je četrdeset i pet predstava (GD Histrion, GDK Gavella, SK Kerempuh, HNK-Zagreb i Teatar poezije Ars Longa - Vita Brevis) te dramatizirao dvadesetak kazališnih djela. Utemeljitelj je (1975.) i do danas umjetničko-organizacijski ravnatelj GD Histrion. Kreirao je i niz zapaženih uloga na filmu, TV-u i radiju, a uz umjetnički rad ističe se sportskim i društveno-političkim angažmanom. Autor je nekoliko nosača zvuka i knjige 'Između glumišta i politike'.