od 26. kolovoza do 5. rujna

Odabrani naslovi s Motovun Film Festivala dolaze u Laubu

20.08.2021 u 14:55

Bionic
Reading

Revija odabranih naslova s Motovun Film Festivala prikazat će se u zagrebačkoj galeriji Lauba od 26. kolovoza do 5. rujna, a prikazat će se i pobjednik festivala švedski film Užitak (Pleasure)

Projekcije će se održavati svakog dana u 21 sat, a vikendom će prije svakog prikazivanja biti održana i vinska uvertira gdje će biti predstavljeni probrani istarski vinari.

Na reviji će se prikazati i film Otac, koji je osvojio dva Oscara, redatelja Floriana Zellera,  s Anthony Hopkinsom u glavnoj ulozi. U Laubi će se također prikazati i dokumentarac Lovci na tartufe, koji prikazuje svijet tartufara iz talijanskog Pijemonta, a prije ove projekcije održat će se i prigodno događanje u suradnji s turopoljskim tartufarima.

Prikazat će se i film Spike Leeja, David Byrne's American Utopia, koji prati turneju i brodvejsku produkciju bivšeg frontmena Talking Headsa. Gledatelje u Laubi očekuje i večer Sto godina smijeha, u čast stoljeća od nastanka zlatnog doba nijemog filma - bit će prikazane antologijske komedije Bustera Keatona, uz pratnju originalne glazbe u živoj izvedbi benda Porto Morto.

'U programu su i srpska rock'n'roll komedija Živ čovek, britanska antiromantična komedija Rijetke zvjerke i talijanski Grabežljivci. Na platnu u Laubi igrat će i u Veneciji nagrađen film Oče naš, napeta nizozemska drama Mitra te Djeca sunca, novi film iranskog redatelja Majida Majidija', navodi se u priopćenju.

Ističu kako će se cijeli program održati u skladu s preporučenim mjerama za kino-projekcije uz obavezan razmak među gledateljima, a zbog mjera su i ulaznice ograničene te se preporučuje što raniji odabir. U pretprodaji je paket ulaznica za pet različitih filmova, a  mogu se kupiti i pojedinačne ulaznice.