SPREMNE ZA IZLOŽBU

Odabrane najljepše hrvatske knjige

23.10.2013 u 15:33

Bionic
Reading

Odabirom dvadeset knjiga koje će sudjelovati na izložbama Best Book Design from all over the World u Leipzigu i Book Art International u Frankfurtu završio je natječaj Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu privela je kraju natječaj Hrvatska lijepa knjiga.

Natječaj je organiziran kako bi se izabrale knjige hrvatskih nakladnika za sudjelovanje na izložbama Best Book Design from all over the World koja će se tijekom ožujka iduće godine održati u Leipzigu i Book Art International koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu u listopadu 2014. godine.

Ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili Marcel Bačić, Josip Bratulić, Tonko Maroević, Mikica Maštrović, Luka Gusić i Danijel Srdarevizabrao je sljedeće naslove: Hrvatska lijepa knjiga.doc

Knjige će biti predstavljene na izložbama na kojima se predstavljaju najbolja ostvarenja likovnih urednika, dizajnera te tiskarskog umijeća.

Nakon sajmova u Leipzigu i Frankfurtu odabrana djela postaju dio fonda German Book and Type Museum, koji je dio njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).