Talijanski pisac

Objavljen novi roman Alessandra Baricca 'Mlada nevjesta'

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 03.06.2020 15:55
  • Objavljeno 03.06.2020 u 15:55
tportal

Izvor: EPA / Autor: QUIQUE GARCÍA

'Mlada nevjesta', novi roman proslavljenog talijanskog pisca, glazbenog kritičara i redatelja Alessandra Baricca objavljen je u izdanju zagrebačke izdavačke kuće V.B.Z.

Bariccov roman opisuje se kao 'bajka za odrasle o sudbini, drugosti i autorovu činu stvaranja', u kojoj portretira skupinu tajanstvenih likova koji postoje izvan uobičajenih pravila uzročno-posljedičnih odnosa. Radnja je smještena na početak 20. stoljeća, negdje u talijanskoj provinciji, u raskošnoj vili plemićke obitelji u koju useljava mlada nevjesta dok je njezin zaručnik, nasljednik obitelji na poslovnom putu u inozemstvu.

Nitko ne zna kada će se točno vratiti, pa za nju počinje dugo razdoblje iščekivanja tijekom kojeg će postupno upoznati neobične stanare kuće: oca, majku, kćer, strica i batlera Modesta.

'Svakodnevica ekscentrične obitelji sve je samo ne uobičajena: prisutan je strah od noći (svi su preci umrli noću), knjige, tuge i svega što odudara od brižno njegovanog, ali besmislenog ritualnog ponavljanja', napominju iz V.B.Z.-a.

tportal

Izvor: EPA / Autor: QUIQUE GARCÍA

Atmosfera postaje sve nadrealnija, interakcija nevjeste s obitelji sve erotičnija i otkriva se priča o 'obiteljskim tajnama, ljubavi, javnim kućama, snu i umjetnosti.' Kako se dodaje, autor je, njegujući prepoznatljiv stil i vješto se poigravajući riječima i frazama, brišući granice između stvarnog i nestvarnog, zamagljujući obrise likova, ispisao jedan od svojih najsmjelijih romana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!